HTML

Vezetői coaching

Szilágyi Miklós - teveatufokan@gmail.com - @preisocrates (Skype)

Friss topikok

Linkblog

Semmi sem állandó a világunkban... még a bajaink se...

isocrates_coaching 2012.12.24. 08:20

Delfin.jpg"Semmi sem állandó gonosz világunkban, még a bajaink sem..." - "Nothing is permanent in our wicked world, not even our troubles." - Charlie Chaplin (idézi a Facebook-on - nekem reggel, neki tegnap késő este/éjszaka - Mariel Hemingway, a nagy író unokája és a nekem nagyon kedves karakter-színésznő). Ennek először megörültem szakmai szempontból - ez egy klasszikus kivételkereső megoldásközpontú kérdés-variáció, de azért - egy kicsit, gondoltam - faragok rajta.

Itt van ez a "wicked" (gonosz)... már az is érdekes, hogy minden idők egyik legsikeresebb filmcsinálója, az örökbecsű keserédes, a világon át- és keresztül-botladozó, azt - permanensen kifigurázó -, ahogy most rágondolok, a szabadságot (is, pl. A diktátor, Modern idők) jelképező bohóc (?)-figura megalkotója Gonosznak nevezi a világot.  Úgy egy az egyben. Részben ez technikailag a kommunikációt gátló címkézés (ld. Thomas Gordon könyveit), részben fura módon a mondáson belül is ellentmondás... hát ha semmi nem permanent/állandó, a világ miért állandóan Gonosz?!

Szóval vegyük csak ki szépen a mondásból a wicked/gonosz szót és akkor máris egy kézhezálló, egyszerű, kíváló (ráadásul egy egészen kivételesen különleges, nagy művésztől származó) kivételkereső gondolathoz jutottunk.

Amikor éppen elkezdenénk/elkezdesz elmerülni a bajaidban, problémáidban, hogy már szinte kis sem látszol belőlük, gondolj erre, hátha ez - először csak legalább egy kicsit - segít...: "Semmi sem állandó világunkban, még a bajaink se...". És ha még ez a végtelenül okos delfin is eszedbe jut, ahogy rádnéz és éppen készül téged értően meghallgatni... 

Szilágyi Miklós - coaching.szm@gmail.com

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása