HTML

Vezetői coaching

Szilágyi Miklós - teveatufokan@gmail.com - @preisocrates (Skype)

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Linkblog

Internet Hungary 2015 – Mint előadói élmény...

isocrates_coaching 2015.10.01. 15:12

internet_hungary_2015_kep.jpgInternet Hungary 2015 - tegnap, tegnapelőtt... majd még jövök az előadásomról is, de először a konferencia és az előadói élményről... egyszer voltam a Média Hungary-n (lehettem volna többször is, amíg TV-es (igaz gazdaságis) voltam vagy 12 évig, de így alakult, nem voltam egy networkingelős fajta... most szívom, kezdhettem előlről...:-))), arra nem emlékszem, az is nagy banzáj lehetett... 

Most úgy alakult, hogy a nevem eljutott Csermely Ákosig, aki ezeket a nagy konferenciákat csinálja (Média/Internet Hungary) és ő felkért egy előadásra... az úgy van, hogy lehet, hogy vannak, akik maguk mondják meg, miről akarnak beszélni, azután ha belefér a nagy téma kis témáinak valamelyikébe, oda belerakják. De a többség, ha jól érzékelem saját kis pertikuláris kalandom alapján, valahogy beleprofilozódik valamelyik altémába és azon belül vagy kreatívkodhat egy kicsit, vagy választhat téma-címek (és rövid összefoglalók) alapján, hogy melyiket szeretné megcsinálni, azután hazamegy kidolgozza, és ott előadja. 

Ákos maga mesélte el dióhéjban, hogyan is van ez, hogyan készül a terv, a Mammut 2 Leroy-ban, amikor előzetesen találkoztunk egy órára, „egy kávéra”, leültünk beszélgetni. Kizárt, hogy minden előadóra lenne ennyi ideje, szédületes, mit hajt, nyilván, a bejáratottakkal, a már ismertekkel csak lelevelezi, egy két telefon, mindkét fél tudja, mi a mese, ennyi. Rám, mint (ebben...:-))) kicsit újoncra rászánt egy kis plusz időt, volt abban mail, telefon és ez a kávézás... 

Szóval kitalálja kis stábjával, vagy ő maga a fő témát és azt szeleteli, így lesznek szekciók, ahol orrvérzésig

futnak majdnem végig, párhuzamosan a workshopok, előadások, kerekasztalok, kétnapos adrenalin-bomba, az „Adrenalin kora” jóban elbeszélve...

Ezeket a szeleteket azután egy-egy általa kiválasztott szakemberrel együtt kidolgozzák, megszületnek a fő vonalak, fő és al-témák, amikről kell, hogy szó legyen.  

Vannak bejáratott emberek, de mindig újítani is akar, hogy ne maradjon nagyon belterjes a dolog. Így kerültem én is a képbe, hogy aki a HR-es szekció összeállításában segített neki, javasolt egy-két nevet neki, és én voltam ezek közül az egyik. 

Van egy előkészítés fázis is, volt egy Gellért-beli nagyon színvonalas délután talán 2 héttel a konferencia előtt, amúgy nyitott programnak meghirdetve (30e + ÁFA), amin az Internet Hungary előadói grátisz vehettek részt, ami kifejezetten gyakorlati tanácsokat adott arra, hogy hogyan hasznos összerakni egy előadást. Kifejezetten prezentációs szakértők is voltak, de volt például Pál Feri atya is, aki arról mesélt nekünk élvezetesen, hogy neki hogyan alakult ki az az imázsa, szerepe, ami miatt annyira népszerű előadó lett, amennyire. Nagyon kellemes meglepetés, és értékes délután volt. 

Azután ott van maga a konferencia. Valami hihetetlen magas szintű szervezés, elegendő, szolgálatkész és kellemes proaktív partner típusú hostess-ekkel, technikusokkal, stábbal.

Az előadók grátisz veszenek részt a rendezvényen, ez jelenti magát az egész konferencián való részvételt, az egy éjszakát egy jó minőségű hotelben és az étkezéseket, beleértve az ebédet is. 

Úgy kell elképzelnetek, hogy 9:00-kor elkezdődik mindkét nap, első nap kb. 21:00-kor, másnap kb. 16:00-kor érnek véget a hivatalos programok. Az éjszaka természetesen animálva, éjfélkor pörkölt, DJ, MC, anyám tyúkja... Non-stop, nincs ebédidő, vagy vacsoraidő sáv, végig előadások, programok vannak, mindenki akkor eszik, amikor hozzájut, az éttermek egy 3 órás ablakban fogadnak.  

Az első nap van néhány együttes előadás, azután számos teremben párhuzamos programok. Néha nehéz választani. Egy átlagos program 15 perces, de vannak 10 perces és félórás programok is (pl. a kerekasztalbeszélgetések, meg Mérő László...). Minden előadó előtt ott van egy képőernyő a földön (a színpad szélén) a hátralévő idővel, emiatt a nagyüzem miatt fontos, hogy pontosan kezdődjenek, fejeződjenek be a programok. Van programfüzet, van program-tábla és van netes applikáció, egy idő után mindenki azt használja, mert az a naprakész és egyes termekben azért voltak csúszások. 

Hihetetlen forgószínpad, képzeljétek el ezt a folyamatos nagyrészt 15-perces bitekből álló program-folyamot, kettő között alig van max fél perc (átállás, mikrofon, mikroport, mikor melyik) és már pörög a következő.  

Minden teremben állandóan ott vannak technikusok, hangmérnökök. Nagyon felkészültek, készségesek, mivel kipróbálni élőben nem lehet semmit, nincs megállás, mindig van valaki a színpadon, ezért több géppel a háttérben dolgozzák előre fel a következő program kép, hanganyagát. 

Egy figyelmeztetés, though: PC-környezet, azzal érdemes menni, PTT, pendrive-on, ez a safety megoldás. Fel vannak készülve Mac-re is, de az a kutya vacsorája, rajtuk nem múlik (tényleg nem, van VGA-átváltó – mondjuk én vittem magammal is -, hangot rá lehet csatlakoztatni, van 3,5-ös Jack), de azért ott lehetnek gixerek. Én saját Mac-gépről vetítettem, minden ami elromolhatott, elromlott (és tényleg nem a technikusok hibájából...), de megoldottuk (mondjuk mikor, ha a - hasznos, konstruktív - paranoiáról szóló előadásnál nem...:-)))  

Soha többet Mac-kel... mégegyszer a lecke: PTT pendrive-on... akik ezt csinálták, feltöltötték, rendben volt kép-hang, távvezérlő belső rendszer, nem igényli a wi-fit, tökéletes szolgáltatást kaptak, mikrofont kellett csak fogniuk, vagy mikroport a fülre, trafó a zsebbe, hadd szóljon... Ne számíts a tökéletes wi-fire (annyian vannak (csúcsban 1600-an voltak ott?!), hogy nincs az a sávszélesség, ami ezt elbírja...), ez volt az egyik problémám, mert az iPhone remote-ként használatához közös hi-fi kell... a hang volt a másik, megint: PTT pendrive-on viszed és kész, nincs gondod... 

De vissza a nagy durranásra... Nagyon erős élmény, maga a konferencia is és előadni is rajta... csak bíztatni tudlak, ha meghívnak, résztvevőnek, konferencia-látogatónak, előadónak, ne hagyd ki...:-))) 

teveatufokán@gmail.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetoi-coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr817876638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása