HTML

Vezetői coaching

Szilágyi Miklós - teveatufokan@gmail.com - @preisocrates (Skype)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Linkblog

Facilitating change, improving thinking

isocrates_coaching 2011.04.07. 19:50

Röviden így foglalja össze a vezetői (személyes) tréning vagy coaching célját egy i-Tunes podcast (mindegy is, szóval - aki esetleg nem ismeri: az iTunes az egy internetes, eredetileg Apple-gépekre kifejlesztett adatbázis, a podcast pedig letölthető hang és/vagy video anyag, "file").

Magyarul talán a cím annyit tesz (sokkal szebb és kifejezőbb ebben az esetben az angol, sajnos, az angol az üzleti nyelvben hajlékonyabb és gazdagabb "holdudvarú" kifejezésekkel tud operálni): megteremteni a változás lehetőségét és fejleszteni a gondolkodásmódot.

MInek változni? Nos, ha most minden jól megy, holnapra valami meg fog változni, és ahhoz majd nekünk is, ez az egy biztos. De, lehet, hogy már ma se megy jól...Hát ezért. Ugye, már közhely: "Egy biztos dolog van és az a változás." Ja. De azért mert közhely, még igaz. Örülni szoktam, ha egy-két héttel szabadságra elutazásom előtt a célállomás környékén nagyon nem alkalmas az időjárás (télen meleg van, nincs hó, nyáron hideg van, esik az eső), mert akkor, amire odaérek, éppen pont jó lehet. De ha pont előtte van jó idő, ajjaj...

És mi baj van a gondolkodásmóddal (a "thinking"-gel)? Néha csak egy kis szempont elmozdítás kell(ene), néha egy kis magunkba szállás, vagy egy kis odafigyelés eddig "az engem nem érdekel" részletekre, néha ennyi elég is (néha több kell). És ezt az adott esetben árnyalatnyi változtatási szükségszerüséget, ami  előrehaladásunk, hatékonyságunk elé sokkal nagyobb hatású gátat állíthat, nagyon nehéz belülről észrevenni. Erre tud jó lenni egy üzleti tréner, egy coach, hogy ebben segítsen, tükröt tartson.  

Ha az ember tényleg (nagyon) akar hatékonyabb, jobb vezető lenni (szeretné, ha ezt a főnökei és a kollégái is észrevennék és nem pont az ellenkezőjét), biztosan meg fog lepődni az ilyen jellegű tükörtartás, visszajelzés hallatán.

Azon fog meglepődni, hogy milyen triviális, és tulajdonképpen ezt neki is tudnia kell(ene). De, az, hogy ezt gyakorlatilag egy vadidegentől 3-4 találkozás után kapja az ember, az más. Ja, mondja magának az ember, ez ennyire triviális egy kicsit tapasztaltabb embernek gyakorlatilag első látásra? Akkor ez így nem jó azért. No igen, ilyenkor megvolt az egyik aha-pillanat, ilyenkor a jó irányú változás magától beindul és már megérte elkezdeni.

Szilágyi Miklós

+36-30-9-444-627

miklos@isocrates.net

www.isocrates.net 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetoi-coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr202807928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása