HTML

Vezetői coaching

Szilágyi Miklós - teveatufokan@gmail.com - @preisocrates (Skype)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Linkblog

Újévi jókívánságok kicsit megkésve, de törve nem...

isocrates_coaching 2012.01.26. 16:58

          Just kidding...
Sokféle közösség van. Most már úgy is lehet őket csoportosítani, hogy on-line és off-line. A neten át-/megélt közösségek és a való életben megtapasztalat/-élt közösségek. Az off-line közösségek, a család, a barátok, az iskola, a munkahely, a tréning valóságos kézzel fogható társaival, élményeivel mindig elsődleges lesz, nem sok újat tudok ezekről itt és most mondani (pedig, hajjaj, ezekről van csak igazán...), meg  ezek most csak az osztályozás okából kerültek ide.
Mert újfajta (? yes...) életünkben egyre nagyobb szerepet játszanak az on-line közösségek. Nekem nagyon különleges élmény a Twitter közösség, azt szoktam mondani, „Twitter-Akadémia”, mert hihetetlen tárháza a szakmai újdonságoknak, éredekességeknek, technikáknak, direkt hozzáféréseknek olyanokhoz szerte a világon, akikhez való hozzáférés minden más módon lehetetlen volna. És itt nemcsak azokról beszélek, akiket amúgy ismerünk a virtuális off-line világban (könyvek, televízió, filmek, stb.), hanem a felszín-alatti szakértők világa, akikről jószerivel nem is tudnék, mert ugyan nem jutottak el arra a szintre, hogy országhatárokat is akár átívelő hírnév legyen az ővék, de a mindennapi innovációik, tudásuk nem sokkal, vagy semmivel sem kisebb, mint a kevés hírneveseké.
Azután vannak a többi közösség-képző helyek, elsősorban a Facebook és a LinkedIn. Az utóbbi az előbbi szakmai változata és ott igen érdekes szakmai csoportokat lehet találni és hozzájuk csatlakozni. Most itt ezt a további elmélkedést keresztbe vágom és a témára térek, a JAM csoportra, ami egy HR-es típusú LinkedIn csoport, amelynek megvan a normál home-page változata is.
Ez az egyik csoport, amelyben aktív voltam a tavalyi évben némi diszkussziók és bejegyzés-csatákban. Az év végén, kb. egy hónapja engem is kértek, hogy ha van valamilyen jókívánságom a következő, a 2012-es évre,  azt szívesen beveszik egy jókívánság-csokorba, ami azután karácsony táján megjelenik majd a site-on és a LinkedIn csoport wall-ján/”falán” is. Nos, az alábbi csokor született, és még egyáltalán nem késő erre a mostani évre, hogy közreadjam, még majd’ 11 hónap hátra van...:

http://www.linkedin.com/news?viewArticle=&articleID=1004639126&gid=3795586&type=member&item=86552841&articleURL=http%3A%2F%2Fbit%2Ely%2Fw1D4ip&urlhash=TUfe&trk=group_most_popular-0-b-shrttl

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetoi-coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr453854079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása