HTML

Vezetői coaching

Szilágyi Miklós - teveatufokan@gmail.com - @preisocrates (Skype)

Naptár

szeptember 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Friss topikok

Linkblog

„Menedzseld az energiát, ne az időt” (idézett cím)

isocrates_coaching 2020.09.22. 22:05

...és ha a CEO azt jelentené: Chief Energy Officer?...:-))) Mondja Tony Schwartz (szó szerint, mert ő olvassa fel az 5 órás könyvet), akit jószerivel eddig én is D.J.T. hírhedt könyvének, a "The Art of the Deal"-nek a négereként, háttérírójaként ismertem (az utóbbi években nem győzi a keresztet hányni magára emiatt...). 

No, Tony Schwartznak volt/van egy ettől független saját élete is, ami ahogy a napokban felfedeztem, nem is érdektelen akár a corporate működés fejlesztését illetően is... Alapvetően újságíró, de mint egy örökké kereső ember, aki az önismereti útján sok mindent felfedezett, életének egy szakaszában felhasználva az önismereti, de például sikeres atléták fejlődésének/fejlesztésének tapasztalait,aktívan megmártózott a corporate tréning/team-coaching világában is. 

Ami legjobban tetszik a megközelítésében, az az energia-fajtákkal (fizikai, érzelmi, szellemi, spirituális) való kiegyensúlyozott foglalkozás, miközben a fókusz az energiaszintek ritmikus kimerítés-feltöltés ciklusain van... Azért különleges nekem ez a megközelítés, mert ez az energia-szemléletű fejlesztés áll a világszemléletemhez a legközelebb. Minden, ami a Földön működik, a Nap energiájából táplálkozik, a maiból és az évezredekkel ezelőtt szenesedni kezdettből... Minden az energia menedzsmenten múlik... mondjuk 10 év különböző fejlesztési rendszerek, megközelítések jobb-gyengébb megismerése után találtam rá erre a számomra legadekvátabb megközelítésre... ilyen az élet...:-))) 

A legújabb könyve csak audioban jelent meg szept. 10-én, és csak a második része foglalkozik ezzel, de van konkrétebben ezzel foglalkozó könyve is... A summary tárgyalás is előrevetíti, hogy a fejlesztési koncepció meglehetősen operatív, konkrét, kevésbé elméleti... A cím félrevezető lehet, ez inkább egy nagyon mélyreásó önéletrajzi könyv, amelyben igen, van egy szál D.J.T.-vel kapcsolatban, de kevésbé politikai konkrétumok, mint Schwartz egész életén áthúzódó belső küzdelme vele, hatásával, mint az ő, Schwartz  jungi árnyékával..., 

(Érdekesség, egyelőre csak audio verzió elérhető, 38 dollár az Amazon Audible site-on, illetve 0 dollár, ha prémium Audible előfizetésed van. Mellesleg, az utóbbi alap-szolgáltatásán túl egy pát hét óta egy növekvő készlet érhető el ingyenesen. Ezzel a könyvvel én is így találkoztam és hallgattam meg a napokban.)

Először egy közös könyvet írt 2005-ben Jim Loehr-rel, akivel egy közös cégben végeztek fejlesztési munkát, majd a könyv nagy sikere után szétváltak (talán az Oprah Winfrey showban való megmerítkezés, talán nem csak az, nagy siker lett a könyv, Schwartz-nak csak egy ehhez hasonló kereskedelmi sikere volt a „The Art of the Deal”-lel...). Schwartz egy új céget alapított és a korábbi túl erős fizikai energia-fókusz helyett a négy energia-fajta kiegyensúlyozottabb hangsúlyozására fekteti a hangsúlyt a fejlesztési projektekben.

tony_schwartz_2005_konyv.jpg 

2007 októberében a Harvard Business Review-ban jelent meg Schwartz egy cikke (egy másik társ-szerzővel), „Manage Energy, Not Time” című tanulmánnyal (ingyen elérhető a havi 2 ingyenes cikk kontingensében).

2011-es kiadású a Schwartz által (itt két társszerzővel) kifejezetten a témában írt könyve is érdekes lehet.

tony_schwartz_2011_konyv.jpg

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása