HTML

Vezetői coaching

Szilágyi Miklós - teveatufokan@gmail.com - @preisocrates (Skype)

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Linkblog

Wer bin ich?

isocrates_coaching 2011.04.29. 09:48

 

Kiegészítések
1.      Kompetenciáim. Jogos kérdés lehet, ki is ez a manus, mire képes, mi az a terület, mi az a környezet, amelyben otthonosan tud mozogni. Nos, az üzleti coaching-hoz általában 2 irányból érkeznek, az egyik főirány a pszichológusi, a másik a vállalati (általában felső) vezetői. Gyakorló felső vezetőként kezdtem el a vezetés elméletével is ismerkedni, ezen belül a coachinggal szorosabban is foglalkozni. A coaching technikai  ismeretei is segíthetik a vezetők mindennapi munkáját.
Dolgoztam felső vezetőként a kis- és door to door kereskedelemben, a kereskedelmi disztribúcióban, pénzügyi finanszírozó és média társaságnál. Egy korábbi időszakban tervező technikusként, majd tervező mérnökként dolgoztam tervező vállalatoknál.
Dolgoztam magyarokkal, németekkel, angolokkal, amerikaiakkal, svájciakkal, hollandokkal, dánokkal, svédekkel. Korábban tervező mérnökként is dolgoztam németekkel, osztrákokkal, algériaiakkal, tanárként, tanszékvezetőként pedig algériaiakkal dolgoztam egy algériai vízügyi főiskolán.
Ezt megelőzően rövid ideig dolgoztam rövid ideig a legkülönbözőbb budapesti munkahelyeken segédmunkásként, szőnyegeladóként, műszaki rajzolóként és zenészként is.
Mindebből sok-sok emberi kapcsolat, tapasztalat,  konfliktus, azok megoldásának keresése, időnként megtalálása jelenti azt a gyakorlatot, ami vonzóvá és hozzám közel állóvá teszi ezt a területet.
Több cégnél is vezetőként az adott funkció nulláról való felépítése, vagy egy nehéz, vert helyzetből való újraépítése volt. Nem csak a szorosan vett szakmával foglalkoztam felső vezetőként, lásd a média az internet és teletext projekteket az évezred forduló környékén (ld. még www.isocrates.net ).
2.      „Vezető”. Mit is értek az előző bejegyzésekben és a site-on „vezető”-n? Mi a célcsoport? Az utóbbi 20 év tapasztalata elsősorban a kisebb és közepes szintű társaságok felső és középvezetőinek problémáját hozta közel hozzám, de talán az előbbiekből kiderülhet, hogy rugalmasság, alkalmazkodóképesség, túlélési képesség és kitartás dolgában kétszer álltam sorban valahol az elején. Vezetőn általában azokat értem, akiknek vannak beosztottjaik és vannak főnökeik és ebben a „szendvicsben” kell a szakmai és vezetői megoldásokat rendszerben gondolkodva megoldani.
 
3.      „Rendszer”. Egy megoldandó szervezési, termelési, vezetési problémát mindig rendszerben érdemes megvizsgálni. Van a „vezető” (nyilván a rendszernek erre az elemére van a vezetőnek saját magának a legnagyobb befolyása, alapvetően ő a coaching tárgya), van a „csapat” (a beosztottak, a cégcsoport, egy cég, egy főosztály, egy osztály, egy csoport, a beosztottak), akikkel a feladatokat meg kell oldani (és akikre a vezetőnek közvetlen befolyása van) és vannak  a „környezeti adottságok”, a feladat, az iparág, a cég adotságai, beleértve a főnököket, tulajdonos(oka)t is.
 
Szilágyi Miklós +36-30-9-444-627

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetoi-coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr632864027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása