HTML

Vezetői coaching

Szilágyi Miklós - teveatufokan@gmail.com - @preisocrates (Skype)

Naptár

január 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Linkblog

Nehéz a helyzet? Ne kapkodd el…

isocrates_coaching 2020.01.07. 11:26

Olyan egyszerűen beszélünk a rossz vezetőkről, mintha rosszak akarnának, mindig is azok akartak volna lenni... meg hogy így úgy, pikk-pakk meg lehet tőlük szabadulni, ha valamilyen receptet követünk. Sokszor írunk/írok ilyen recepteket...

Induljunk ki másból. Induljunk ki abból, hogy ott vannak, 30-40-50 évesek, tehát vezetők, talán már nem is az első helyen. És az is egyértelmű, hogy nem hogy használnának a szervezetnek, de ártanak, különböző lehetséges módokon. Nem értenek hozzá, vagy túlságosan is (és mindenbe belebeszélnek, lassítják a munkát, idegesítik a csapattagokat), alkalmatlanok vezetésre (ez gyakran együtt jár a valódi szakértéssel), vagy egyszerűen elviselhetetlen emberek (tulajdonképpen mindenkinek...).

Na most az utóbbi tények ellenére ott van, ahol van, esetleg régen, esetleg nem is az első szervezetben. Nem egyértelmű, hogy tudnak valamit, amit nem vettünk számításba? Ha mindenkinek mindig olyan egyértelmű lett volna/lenne, hogy így vagy úgy alkalmatlan, akkor hogyan lenne képes ilyen sokáig a topon maradni, sőt, újra és újra “eladnia magát”, elfogadtatni újra és újra ismeretlen emberekkel - az egyre gazdagabb és meggyőzőbb CV-k alapján?!

No, sokkal egyszerűbb (Occham beretvája...) ebből kiindulni, mint abból, hogy “hiszen nyilvánvaló, hogy alkalmatlan!!”. 

OK, de mi a teendő? Egy igazi “survivor”-ral állunk szembe. Nem fog menni a frontális támadás a feletteseinél, akik kiválasztották, mert az elfogadással/beismeréssel saját alkalmatlanságukat bizonyítanák. Napi gyakorlatodban gyakori, hogy valaki maga beismeri az alkalmatlanságát? Egy magas szintű vezető mihez ért, ha a vezető kiválasztáshoz sem?

Nincs recept. Nem csak itt, erre, általában sem biztos, hogy van... lehetnek jó ötletek, érdekes & megfontolandó megközelítések, amelyek hasznosak lehetnek számodra... Komplikáltabb személyes helyzetedre, problémádra, de tulajdonképpen semmilyenre általában/default nincs recept, a saját kreatív & stratégiai/taktikai gondolkodás, megoldás-keresés nem megspórolható szerintem. Konkrét helyzetek vannak, amelyeket konkrétan célszerű megoldani. Amire felhívtam a figyelmet, az egy szempont a helyzet elemzéséhez...

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása