HTML

Vezetői coaching

Szilágyi Miklós - teveatufokan@gmail.com - @preisocrates (Skype)

Naptár

szeptember 2012
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Friss topikok

Linkblog

Mitől félsz?

isocrates_coaching 2012.09.20. 16:32

dragon.jpgValaki referenciát kért tőlem egy tréninghez és én gyakorlatilag csupa jót mondtam neki a magam kicsit komplikált módján, de a végén hozzátettem valamit: akármit hallottál erről a tréningről (hallott ezt-azt, azért kért referenciát), az a fontos, hogy (jó, itt kicsit kiszinezem, de a lényeg ez volt): 

  • szembe mersz-e nézni magaddal, azzal, amilyen tényleg vagy, még akkor is, ha ez egy kicsit (néha kicsit jobban) kellemetlen, netán rosszabb lesz egy (várhatóan rövid) ideig?
  • Mersz-e szembenézni a jól kitapétázott komfort-zónádon kívüli világgal egy-egy alkalommal?
  • És van-e merszed ezzel a tapasztalaton keresztül kitágítani a komfort-zónádat?
  • Akarod-e ezt, vagy elégedett vagy a jelenlegi, jól körülbástyázott komfort-zónáddal, ami esetleg kicsit szűk, kicsit sötét, kicsit (esetleg) büdös, de Te jól megszoktad és köszönöd szépen, tulajdonképpen jól megvagy benne, és hagyjanak békén, ne kopogtassanak az ajtón? 

A beszélgetést az ismeretlen ismerőssel ezzel fejeztem be: “Ha akármelyik fenti kérdésre az a válasz, hogy kösz, jól vagyok, ahogy vagyok, akkor lehet, hogy egy másik tréninget érdemes választanod. Mert meg fogod kapni azt a kérdést (amint éppen azt bizonygatod fennhangon, hogy minden úgy van jól veled, ahogy van): 

“OK, és mondd, akkor tulajdonképpen mitől félsz?” 

Szilágyi Miklós - coaching.szm@gmail.com

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása