HTML

Vezetői coaching

Szilágyi Miklós - teveatufokan@gmail.com - @preisocrates (Skype)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Linkblog

Drucker minden hétre... 2024. 4. hét: "Találjuk ki újra önmagunkat"

isocrates_coaching 2024.01.26. 19:56

 

invent_ouselves.JPG

Találjuk ki újra önmagunkat!

A tudásmunkásoknak vállalniuk kell a felelősséget saját fejlődésükért és elhelyezkedésükért

Napjaink társadalmában és szervezeteiben a munkához mindinkább tudásra, nem pedig készségekre van szükség. A tudás és készség egy tekintetben különbözik egymástól - a készségek rendkívül lassan változnak. A tudás azonban önmagától változik. Elavul, méghozzá elég gyorsan.  A tudás korszerűtlenné válik, ha a tudásmunkás három-négy évente  nem tér vissza az iskolapadba.

Ez azonban csupán azt jelenti, hogy a fiatalkorunkban megszerzett tudás, ismeret, készség és tapasztalat nem lesz elegendő életünk és munkával töltött éveink során. Ilyen hosszú idő alatt mi magunk is változunk. Megváltozik a személyiségünk, megváltoznak igényeink, képességeink és kilátásaink, aminek következtében szükségszerűvé válik, hogy "újra kitaláljuk" önmagunkat. Szándékosan használok a "megújhodás"-nál erőteljesebb kifejezést. AMennyiben munkával eltöltött ötven évről beszélünk - és úgy vélem, mindinkább ez válik általánossá -, újra ki kell találnunk önmagunkat. Nem elegendő csupán újratöltődnünk, valami újat kell kihoznunk önmagunkból.

TEENDŐ: Kérdezzünk meg nálunk idősebbeket, hogyan "alakították át" önmagukat! Milyen lépéseket tehetünk meg már most rögtön?

Forrás: Drukker on Asia (1997) - P. Drucke rés Isao Nakauchi mélyreható beszélgetése könyv alakban (nehezen fellelhető, ha egyáltalán) 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetoi-coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr718312079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása