HTML

Vezetői coaching

Szilágyi Miklós - teveatufokan@gmail.com - @preisocrates (Skype)

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Linkblog

COOPERATION - (Hmm... régen írtam bejegyzést...)

isocrates_coaching 2012.05.15. 13:12

 

Történnek a dolgok és érezhetően (láthatóan, hallhatóan, szagolhatóan és ízlelhetően, hogy le is VAKOG-jam;  aki ez utóbbit nem érti, egy-két héten belül megmagyarázom ugyanitt – már megint egy ígéret...) nem nagyon vagyok jó – mint amolyan közmondásos „férfi” – a multitaskingban.
Olvasom a blog guruknál, hogy mi a jó blog-bejegyzés időzítés. Vannak követői a havi egynek, a heti egynek/kettőnek, de majdnem mind megegyezik abban, hogy: RENDSZERESEN, Stupid! No, azután egyszer találkoztam egy írással erről, amely meg azt mondta, hogy akkor írj, amikor kedved van, meg, amikor van valami mondanivalód, és van időd is rá, hogy leírd.
Igaz is, ha egyszer valami nagyon érdekel, akkor azzal NAGYON foglalkozom, és mostanában (vagy 2 hónapja) több is volt ilyen:
1.       Idén gyors egymásutánban elvégeztem az NLP Practitioner, majd az NLP Master Practitioner tanfolyamot (a Richard Bandler, Society-of-NLP által kiadott diplomát adó magyar NLP képviseletet megvalósító NLP Intézetnél – ide kivánkoznak a Master tréning nagyszerű, (tényleg) felejthetetlen trénereinek nevei: Mátrai R. Győző, Mészáros Edina és Eisner Erzsébet).
2.       Eközben tagja lettem az ICF (International Coaching Federation) Magyar Tagozati tagsága mellett az SF (Megoldásközpontú – Solution Focused) Egyesületnek is, és mint ilyen, delegáltak a Magyarországi Coach-Szervezetek Szövetségének a steering committee-jébe és társ-koordinátorként e szövetség etikai munkacsoportjában is dolgozom. Ez full társadalmi  munka természetesen...
3.       ICF tagként részt veszek az összesen 40 coach-ot és kb. 80 volt MALÉV-dolgozót bevonó CSR (Corporate Social Responsibility) pro bono coaching segítő projektben, én magam három volt MALÉV dolgozó pro bono coacholását vállaltam.
4.       Ezenkívül március eleje óta egy 4x3 napos bentlakásos Solution Surferes retreat felénél  tartok (a kíváló tréner: Hankovszky Katalin Svájcból), ahol  a Solution Focused Brief Coaching módszert tanuljuk (erről is majd később lesz több is...). Ide illik egy kis (23 sec) hangulatjelző a tréningről, amit a Zirc melletti Szépalmapusztai lovashotelben élvezünk végig: http://youtu.be/W7Qhk5nIxl8
5.       Ez a brief coaching dolog kezd komolyan behálózni (azt szoktam mondani, hogy ez a TGV a coaching világában, igaz, ha valamiért leáll a Párizs-Marseille vonalon, akkor kell tudni egyéb járművet is vezetni, például lovaskocsit, szóval kellhet az összes okosság, amit eddig ezen a területen tanultam).
6.       Megismerkedtem több véletlen összejátszása folytán Dr. Ben Furman-nal, a nemzetközi hírű és természetesen hazájában, Finnországban is  jó hírű coachnak és  terapeutának  számító szakemberrel (aki a tetejében a szó összes  értelmében nagyszerű ember is), akinek a majd’ 20 könyvét tucatnál is több nyelvre fordították le és számos országban alkalmazzák főleg a kooperációt fejlesztő tréningjeit, de sok oktatással, gyerekekkel, tanárokkal, szülőkkel is foglalkozó programja is van.
Coach Studio-beli (remélem, nemsokára, erről is tudok majd többet...) kolléganőmmel, Kovács Évával módunk volt Ben-t helsinki otthonában meglátogatni, és további véletlenek összjátékaként egy nagyon spontán, teljesen forgatókönyv-nélküli, előre nem meghatározott hosszúságú (!) interjút is készíteni vele, amelynek a youtube változatát (amelyet ő a saját site-jára tett fel), ide is linkeltem. Annyira spontán, hogy az elején rendesen dadogok is. Bezzeg Ben. Korábbi 7 éven keresztüli több, mint 200 tv-műsorát, gyakori rádió interjúinak tapasztalatát felhasználva, egy vasárnap délelőtti rögtönzött set-upban a (majdnem) minden finn lakásban kötelező üvegezett, olyan téli-kert szerű balkon függönye előtt rögtönzött állványra az iPad-jét elhelyezve, egy asztali lámpával a világítást rögtönözve és nekünk (!!), ebben kezdőknek, segítve valami olyan biztonsaággal, nyugalommal és érdekesen, színesen beszélte végig az interjút, hogy ma is eláll a lélegzetem a profizmusa láttán... Az interjúban a kérdések elhangoznak magyarul, de az interjú alapvetően angol nyelvű. Annak a kevésnek mondom, akit nem ragad teljesen magával eleve az interjú dinamikája, energiája és Ben fantasztikus előadó képessége, hogy érdemes végignézni. Május 8-án került fel a youtube-ra, és eddig a pillanatig 148-an kattintottak rá.
 
Kevesebb több.... Nna, ez a jelmondatom (ezt amikor valaki, akinek adok a szavára, azt mondta, hogy nagyon jó és időszerű, ennek örültem, naná...). Ide most nem tudom, hogy igaz-e ez, mert most kétségtelenül túlcsordultam egy kicsit.... de tudjátok mit... (nagyon) élvezem...
 
Ha segíthetek Neked, örömmel teszem... ha csoport/team-coachingra vágysz (mert élvezni akarod a team-élmény erősítő hatását, a csoport energiájával akarsz röpülni, ha meg akarod érezni/érteni, mit jelent a csoport coaching „amplified field”-je), ezen a mailen megtalálsz, szevasztok:
 
Szilágyi Miklós - coaching.szm@gmail.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vezetoi-coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr574512588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása