HTML

Vezetői coaching

Szilágyi Miklós - teveatufokan@gmail.com - @preisocrates (Skype)

Friss topikok

Linkblog

Újévi jókívánságok kicsit megkésve, de törve nem...

isocrates_coaching 2012.01.26. 16:58

          Just kidding...
Sokféle közösség van. Most már úgy is lehet őket csoportosítani, hogy on-line és off-line. A neten át-/megélt közösségek és a való életben megtapasztalat/-élt közösségek. Az off-line közösségek, a család, a barátok, az iskola, a munkahely, a tréning valóságos kézzel fogható társaival, élményeivel mindig elsődleges lesz, nem sok újat tudok ezekről itt és most mondani (pedig, hajjaj, ezekről van csak igazán...), meg  ezek most csak az osztályozás okából kerültek ide.
Mert újfajta (? yes...) életünkben egyre nagyobb szerepet játszanak az on-line közösségek. Nekem nagyon különleges élmény a Twitter közösség, azt szoktam mondani, „Twitter-Akadémia”, mert hihetetlen tárháza a szakmai újdonságoknak, éredekességeknek, technikáknak, direkt hozzáféréseknek olyanokhoz szerte a világon, akikhez való hozzáférés minden más módon lehetetlen volna. És itt nemcsak azokról beszélek, akiket amúgy ismerünk a virtuális off-line világban (könyvek, televízió, filmek, stb.), hanem a felszín-alatti szakértők világa, akikről jószerivel nem is tudnék, mert ugyan nem jutottak el arra a szintre, hogy országhatárokat is akár átívelő hírnév legyen az ővék, de a mindennapi innovációik, tudásuk nem sokkal, vagy semmivel sem kisebb, mint a kevés hírneveseké.
Azután vannak a többi közösség-képző helyek, elsősorban a Facebook és a LinkedIn. Az utóbbi az előbbi szakmai változata és ott igen érdekes szakmai csoportokat lehet találni és hozzájuk csatlakozni. Most itt ezt a további elmélkedést keresztbe vágom és a témára térek, a JAM csoportra, ami egy HR-es típusú LinkedIn csoport, amelynek megvan a normál home-page változata is.
Ez az egyik csoport, amelyben aktív voltam a tavalyi évben némi diszkussziók és bejegyzés-csatákban. Az év végén, kb. egy hónapja engem is kértek, hogy ha van valamilyen jókívánságom a következő, a 2012-es évre,  azt szívesen beveszik egy jókívánság-csokorba, ami azután karácsony táján megjelenik majd a site-on és a LinkedIn csoport wall-ján/”falán” is. Nos, az alábbi csokor született, és még egyáltalán nem késő erre a mostani évre, hogy közreadjam, még majd’ 11 hónap hátra van...:

http://www.linkedin.com/news?viewArticle=&articleID=1004639126&gid=3795586&type=member&item=86552841&articleURL=http%3A%2F%2Fbit%2Ely%2Fw1D4ip&urlhash=TUfe&trk=group_most_popular-0-b-shrttl

1 komment

Szubjektív beszámoló az egyik legnagyobb hazai coaching egyesület évadnyitójáról

isocrates_coaching 2012.01.26. 15:56

Ez bejegyzés a http://icfcoachklub.hu site blogjában jelent meg. Az ICF egy nemzetközi szervezet, szó szerinti fordításban: Nemzetközi Coaching Szövetség. Ennek a magyar tagozata tartott a MOM kupolatermében keddenegy évadnyitó pikniket, amin 2 rövid, gondolatébresztő előadás is elhangzott, az egyik az ICF brandjének a fejlsztési lehetőségeiről, a másik a társadalmi felelősségvállalás különböző, coachok és szervezeteik által támogatható formáiról.
Az ICF Coach Klub az tulajdonképpen egy on-line közösség, tagsága nem egyezik meg sem a Tagozat, sem az ICF Magyar Tagozat Egyesülete (ilyen is van) tagságával, belépni a site-on való regisztrálással lehet. Blogján különböző ICF hírek, de különböző elemzések, beszámolók is helyet kapnak.
Az említett blog-bejegyzés, ami az én (szokásosan) nagyon szubjektív beszámolómban tükrözi vissza ezt az évadnyitó pikniket, az alábbi linken olvashatjátok el:
(Érdekesség: most éppen mindkét fenti linkre ugyanúgy az én bejegyzésemhez juttok el, 2 különbség van:
·         a fenti általános rövid URL-re kattintás esetén a cikknek csak egy része jelenik meg, ha végig akarod olvasni (nem rövid, dehát írok én rövidet? az olyan unalmas...), még egyszer rá kell klikkelni a „tovább...”-ra, míg az alsó linkre kattintva egyben jelenik meg az egész cikk;
·         abban a pillanatban, amikor valaki ír egy új bejegyzést, már csak a második fog az én bejegyzésemre mutatni, és a fentire való kattintás után már keresni kell a blog-folyamban, hol van, ezért azután
·         azt javaslom, hogy az adott, jelzett bejegyzés eléréséhez már most is a második linkre kattintva jussatok el, köszönöm.)

Szólj hozzá!

Manifesztó Önmagadhoz

isocrates_coaching 2012.01.23. 18:47

Önmagunkat jobban megismerni jó, nem gondolod? Ha megismered Magad, minden könnyebben megy és mindenki erre törekszik. A kérdés csak az, mikor kezded el komolyan csinálni, holnap, vagy már ma. Aki ismeri, mindenki azt mondja, a coaching az egyik legjobb eszköz, hogy ebben segítsen Neked.
Az, hogy most ezt olvasod, azt jelenti, hogy Te is hiszel ebben. Elengedni magad jó, megfelelő környezetben változni még jobb. Gondot kell fordítanod Magadra is.
Érdekes tapasztalat, hogy új megértési szintekre juthat el az ember a coachingon keresztül. Az ember mindig tud változni. Persze, nem mondom Neked, hogy a változás könnyű folyamat. Képes vagy arra, hogy a változást válaszd? Akarsz magasabb szintre lépni?
Egyszer, amikor én kerültem választás elé, hallottam valakitől ezt a mondást: „Egy év múlva azt fogod kívánni, hogy bárcsak elkezdted volna ma...”.
A változás nyugalmat is hoz. Azt gondoltam tegnap, jó lenne néha annyira nyugodtnak és lazának lenni, mint a macskám elalvás előtt. Persze, új energiákkal is feltölt és a határ már csak a csillagos ég lesz, ha valamit meg akarsz csinálni. Az ember mindig le tudja győzni magát. És ha magát már legyőzte, a világ legyőzése gyerekjáték lesz.
Önmagunk megismerése a kapu, amelyen keresztül ebbe az új világba léphetünk. A kulcs pedig a coaching.

Szilágyi Miklós – coaching.szm@gmail.com

1 komment

süti beállítások módosítása